TÀPIES EN DIUMENGE

 

A la presentació del llibre, Tàpies en diumenge, publicat per la Fundació Antoni Tàpies, vàrem descobrir de la mà de la seva autora Núria Homs què s'amaga rere l'obra de l'artista. A partir d'objectes i materials de l’univers de Tàpies com, sorra, palla, roba, cordills, cadires, tasses o una sabatilla, vàrem jugar a ser una mica artistes, tot creant un llibre d’artista ben particular.

 

 

 

Sandra ParteraEspai Culturista Sendak amb Fundació Antoni TàpiesCIUTAT IMAGINADA

La Mercè al Palau Robert

 

Us imagineu encadenar diferents universos creatius tot entrant dins la ment d’una altra persona i representar sobre el paper el que ella està imaginant? Per les Festes de la Mercè a Palau Robert vam descobrir el camí per fer-ho possible i vam crear de manera col·lectiva un sense fi de ciutats imaginades.

 

 

Sandra Partera a Palau Robert © Fotos: Núria Grau

BCN, CORRESPONDÈNCIA INACABADA

Ciutat de Nadal a Plaça Catalunya

 

Als anys seixanta va sorgir un moviment artístic conegut com el Mail Art, és a dir l'art postal. Per primera vegada la peça artística era tan important com la seva manera de difondre-la. El Mail Art va aterrar a Barcelona durant el Festival Ciutat de Nadal 2021 on milers de postals van partir de Plaça Catalunya per arribar a indrets de tot el món. Un cop més, infants i famílies en vau ser els veritables protagonistes!

 

 

El Culturista amb Sandra Partera IMAGINA SER! Amb Hannah Höck

 

A partir de l'obra de Hannah Höch, vàrem fer una breu passejada pel Dadaisme, moviment cultural i artístic dominat per homes, i vam descobrir com la Hannah en va ser una peça molt important, tot experimentat amb la tècnica del fotomuntatge.

 

ART EN FEMENÍ I PLURAL

Cicle de tallers, que busca apropar i descobrir diferents formes d'expressió artística, de la mà de formidables dones artistes.

  

Espai Culturista Sendak amb Sandra Partera RECUPEREM L'IMAGINARI

 

Activitat familiar en el marc de l'exposició Imaginari perdut (vegeu l'obra aquí). Recuperem l'imaginari és un taller creatiu i col·lectiu per a infants de 3 a 12 anys i les seves famílies, que en aquesta ocasió va esdevenir una instal·lació escultòrica, integrada dins la mateixa exposició Imaginari perdut i que entre tots i totes vam titular "Imaginari lliure". 

 

Sandra Partera [C.C. Navas]VISCA EL COLOR! Amb Nike Savvas

 

Amb l'univers creatiu de la Nike Savvas, vam jugar amb la transformació de l'espai. tot creant una obra col·lectiva, on el color, el moviment i la geometria, n'eren els grans protagonistes.

 

ART EN FEMENÍ I PLURAL

Cicle de tallers, que busca apropar i descobrir diferents formes d'expressió artística, de la mà de formidables dones artistes.

 

Espai Culturista Sendak amb Sandra Partera XSS! ESCOLTA

 

Heu pensat què és el silenci i quin sentit té avui dia? Si no hi ha so, hi ha comunicació? Malgrat això... existeix el silenci? Com es poden representar els sons plàsticament per expressar el riure, el plor, la pluja quan cau o la brisa del vent? I si, després d'il·lustrar-los, s'interpretessin com una partitura musical?

 

Juntament amb els artistes sonors, Eloi Caballé i Cristina Checa i la participació d'infants i famílies, en el Festival NANOARTS de CaixaForum (Girona, Lleida i Tarragona) enguany, dedicat a Silenci, vam crear de manera col·lectiva una obra interactiva i sonora. Una gran partitura gràfica que ens va permetre també, conèixer i explorar el treball de l'artista Christian Marclay. 

 

Sandra Partera [CaixaForum. Girona, Lleida i Tarragona]IMAGINA UN BOSC A LA PLAÇA

 

Activitat dinamitzada, durant el Festival de Nadal a la plaça Catalunya. A partir de dos universos creatius, el de Nike Savvas i Anna Ray, vam dur a terme, dues activitats simultànies, d'intervenció de la plaça, per convertir-la en un bosc hivernal. Aquesta activitat, col·lectiva i participativa, va permetre construir conjuntament, un petit espai de natura urbana i gaudir d'una instal·lació escultòrica, on el color, i el moviment n'eren els protagonistes. 

 

El Culturista amb Sandra Partera 

[Ajuntament de Barcelona]REINVENTAR L'ESPAI amb YAYOI KUSAMA

 

Activitat dinamitzada, durant la jornada Matí Japonès a l'agència de viatges B The Travel Brand. Amb l'univers de l'artista japonesa Yayoi Kusama, vam reinventar l'espai, transformant-lo en una instal·lació interactiva. Un matí incansable ple de punts, color i diversió.

 

El Culturista amb Sandra Partera EL NIU DE L'IMAGINARI

 

Activitat dinamitzada, durant el festival Grec en família 2019.

A partir de diferents universos artístics i femenins, infants i famílies van poder experimentar de manera col·lectiva i participativa amb la creació d'una instal·lació artística interactiva sota l'ombra d'un espectacular arbre dels jardins de Teatre Grec. Vam conèixer l'obra de Yayoi Kusama, Anna Ray, Nike Savvas, Cornelia Parker, tot jugant amb les seves plàstiques i manifestacions artístiques i plegats vam crear "El niu de l'imaginari".

 

El Culturista amb Sandra Partera