QUÈ FEM A CASA

* PRIMERA SETMANA DE CONFINAMENT

Entre les tres vam crear un horari de dilluns a divendres amb un seguit de propostes pensades a partir del joc i de coses que ens agrada mooolt fer. Elles van posar nom a les activitats i aquestes són les seves propostes. El fet de tenir una "rutina", ocupacions i objectius concrets, ens està ajudant a mantenir-nos ocupades, estem distretes i ho passem bé mentre juguem i aprenem! Això també ajuda a trobar espais on els grans i en certa manera, puguem seguir fent "part de la nostra feina" i a respectar espais de temps, tasques de cadascú i estones de lleure individual. 

L'horari ens l'agafem amb moooolta flexibilitat i calma i anem adaptant les activitats una mica sobre la marxa, estirem més d'aquí o d'allà depenent si estem a gust fent alguna cosa o ja ens hem cansat, o si les emocions que tenim son les apropiades en aquell moment. És veritat, que certa rutina ajuda en aquesta situació, i els agrada saber què poden fer en aquell moment, sinó ve de gust, doncs fem una altra cosa. No és fàcil trobar un equilibri cada dia, per a dues edats tan diferents, 5 i 11 anys en aquest cas (segur que us passa amb altres edats) és per això que les nostres activitats són molt obertes i les anem adaptant. Intentem que el tema sigui el mateix per totes dues, així sovint, poden estar fent la mateixa cosa (adaptada a cada edat), i sovint suma allò que fa una, i l'altra. D'aquesta manera ens ho posem tot una mica més fàcil.

 

A casa nostra però, PINTAR, DIBUIXAR, MODELAR, CREAR, CONSTRUIR... té el mateix valor i significat que JUGAR, és per aquest motiu que moltes de les nostres hores estan dedicades a CREAR. L'ART i la CREATIVITAT, són per nosaltres, el nostre dia a dia, un joc constant i transformador, ara amb el COVID-19 i sempre!

*Us he de dir que jo, sóc criatura nocturna, així que els que matineu, probablement trobareu coses noves dins aquests "ESPECIAL CONFINAMENT EN ACCIÓ - COVID-19"