8. UNA CASA PLENA DE TEXTURES

*Activitat de curta i/o llarga durada, per totes les edats (ideal però, a partir de 4 anys).

Sabíeu que casa nostra està plena de textures...? Ara que tenim més temps per observar-la i explorar-la, segur que aviat em podreu respondre un sí rotund... Anem...?


Textura (1): Correspon a una sèrie de característiques visuals i tàctils que permeten donar forma o volum a un objecte.

Proposeu a la canalla trobar textures dins de casa, n'hi ha moltes!! Jugueu amb el recurs de la Gimcana i utilitzeu la tècnica del Frottage per fer-ho (ara us explico més). Això els ajudarà que vagin fent i trobant textures i a passar-ho bé una molt bona estona. Podeu posar un nombre total de textures a trobar... jugar amb diferents colors, iris per exemple, per acabar construint un arc de Sant Martí al passadís o allà on tingueu espai (resultat de la Gimcana)!

 

Vinga... ànim! Hi poden passar una bona estona!!!

El Frottage: és una tècnica artística que consisteix a fregar un llapis sobre una fulla de paper col·locada sobre un objecte amb textura, aconseguint una impressió de la forma i textura d'aquest objecte. Qui diu llapis, diu cera, plastidecor...

COM HO FEM i MATERIALS:

Utilitzem paper blanc, tipus impressora. Ceres de colors, llapis de grafit o plastidecor...el què tingueu a casa. Que busquin textures per casa.

 

Per exemple: Cadires de Vímet, galledes d'escombraries reixades, armaris, tots tipus de fusta, rajoles, llaunes de conserves, estores, finestres amb vidre texturitzats, reixes, raquestes de tenis... Doneu pistes si voleu, però estic segura que se'n surten, deixeu que busquin que segur que les troben.... 

Podeu proposar que el paper estigui doblegat per la meitat (ho hem fet així). A un costat hi fan el Frottage quan troben la textura, a l'altre costat escriuen el nom de l'objecte on han trobat la textura. Poden observar com és aquest objecte i fer un dibuix al natural mentre l'observen. En el nostre cas ho han fet amb els colors de l'Arc de Sant Martí, ho podeu fer com vulgueu- i quan han acabat, hem enganxat tots el Frottage per ordre a un tram del passadís.

La durada de l'activitat - gimcana... tranquil·lament 1 hora (pels més peques) / 1 hora i mitja o més... (pels més grans)

(*Aquest és el de la petita de 5 anys, però aquesta activitat la poden fer totes les edats (a partir de 3  amb més o menys acompanyament segons edat), els més grans ho fan sols i hi poden passar molta més estona.

Us animo!! És una activitat 3 en una i més!!!!! Creativitat, gimcana, lletres, joc i concentració.... Seguim!!!