6. FEM GRAVAT

*Activitat de curta i/o llarga durada, per totes les edats.

El gravat és una tècnica artística d'estampació, de producció limitada i artesanal. Sovint el gravat necessita maquinària i eines específiques, gúbies, tòrcul... que no tenim a casa...


Però en aquest cas, us comparteixo una manera fàcil i divertida de fer gravat aquests dies a casa i us animo a experimentar la tècnica tantes vegades com vulgueu. Si teniu dubtes, creieu que no teniu els materials necessaris.... escriviu-me i mirem de trobar alternatives!

COM HO FEM i MATERIALS:

Si tenim Goma Eva, cartó, esponja... o qualsevol material que pugui generar relleu sobre una superfície plana, com pot ser, un tros de cartó, la portada rígida d'una llibreta, la caixa de cereals, cartó d'una caixa de xarop... fem el dibuix que vulguem sobre la Goma Eva o altra material, i enganxem amb cola sobre aquesta segona superfície. D'aquesta manera creem el patró a estampar, com si fos un segell. 

Utilitzeu un rodet per posar la pintura sobre el patró, procurant de posar poca pintura perquè no arribi al fons del cartó i el dibuix es vegi bé. Si no teniu rodet ho podeu fer amb un pinzell o fins i tot amb el dit, o fent sevir una safata o plat de plàstic i sucar la pintura com si fos un segell. Això sí, en aquest cas, necessitem, pintura sigui acrílica o temperes. - Si no teniu pintura visiteu aquest enllaç.

Una vegada heu posat la pintura sobre el gravat, estampeu tantes vegades com vulgueu i creeu la vostra obra. Si compartiu els patrons, el resultat sempre serà més divertit i trobareu diferents resultats, segur molt divertits.