*Activitat de llarga durada, a partir de 2 anys.

22. FEM UNA INSTAL·LACIÓ AMB PLASTILINA

Jugar amb la plastilina, el fang... relaxa. El contacte amb la matèria, acariciar-la, amassar-la, modelar-la... proporciona moments de concentració i calma. També ajuda a treballar la motricitat fina, a potenciar la nostra creativitat... i valorar el treball en equip. Aquesta és una activitat que poden fer soles o en família, pot ser de curta o llarga durada, depenent de l'edat, les ganes i la complexitat de l'estructura. En aquest cas, la durada ha sigut d'unes dues hores i mitja.

MATERIALS:

  • Plastilina
  • Canyetes de beure, filferro, broquetes de fusta... el que tingueu...
  • Una base de cartó, suro, cartolina... o ho podeu fer sense base, directament a terra o la taula.

COM HO FEM:

 

  • Us podeu fer una estructura, amb canyetes de beure, filferro, broquetes de fusta... el que tingueu... si no en teniu, ho podeu fer directament amb la plastilina apilant-la sobre ella mateixa. L'estructura amb canyetes, ajuda a fer formes corbes, ponts... i que les escultures no caiguin pel pes.
  • Jugueu amb els colors i les formes com més uns vingui de gust. Segur que us sortiran coses divertides que de ben segur superaran les vostres expectatives... Jugueu... experimenteu!

 

SI US ANIMEU:

I voleu anar una mica més enllà... podeu consultar i explorar l'obra de: 

 

Franz WestRosemarie Castoro, Jeff Koons i Yayoi Kusama i trobar-hi similituds. Segur que ho passeu bé parlant i contemplant les obres d'aquests quatre artistes. També podeu visitar AQUEST ENLLAÇ ... i veure com els xurros sovint, esdevenen coses boniques, especials, expressives i tenen el poder de tergiversar el sentit de la paraula...

 

(1, 2, 3) - Franz West

 

(1) Yayoi Kusama - (2) Rosemarie Castoro - (3) Jeff Koons

 

Que ho passeu bé... i seguim bé...