*Activitat de llarga durada, per a totes les edats.

20. FEM UNA ESCULTURA amb KAREL APPEL

Us presento a La Franky, El Franky. Aquí s'ha decidit que pot ser un nen o una nena, segons vingui de gust i per això les dues opcions són bones. Franky l'hem creat amb materials reciclats, no només perquè els suports de creació, a casa comencen a minvar, sinó perquè aquests materials de rebuig els podem convertir en grans oportunitats creatives. Us animo a guardar aquest tipus de material que podeu reinventar de maneres molt divertides.

MATERIALS:

  • Aquí hem fet servir, capsa de cartó, llaunes d'olives grans i petites, llaunes de tonyina, gots de iogurt, una espiral d'un bloc de pintura que es va acabar, restes de cartó, tetrabrics de llet, taps d'ampolles.
  • Pintura.


COM HO FEM:

  • Primer vam estar jugant amb la posició i la construcció de l'escultura.
  • Quan vam tenir clara l'estructura, ho vam enganxar tot amb silicona calenta, però si no en teniu, podeu fer servir cinta aïllant, o alguna altra cola que tingueu per casa.
  • Un cop vam tenir l'escultura muntada i enganxada, vam pintar amb pintura acrílica cada una de les peces, deixant assecar cada part, per poder incorporar detalls més tard. Amb temperes també ho podeu fer bé.

SI US ANIMEU:

Podeu explorar l'obra de KAREL APPLE al cercador, i conèixer una mica més aquest artista. KAREL APPEL, va néixer a Amsterdam (1921 - 2006). Era escultor, pintor i poeta. Entre les seves influències estaven PicassoHenri Matisse i Jean Debuffete. A Karel li agradava molt l'imaginari i els dibuixos dels nens i nenes, així que s'inspirava en els infants per a crear les seves escultures i pintures. Per sentir-se lliure pintava com un nen petit i s'expressava amb tota llibertat. Karel feia servir tota mena de materials i tècniques com fusta, tela sobre bastidor, collage... a vegades les seves pintures acabaven sent escultures i les seves escultures, pintures. És un artista molt divertit i interessant per compartir amb els menuts de casa.

Aquest artista el vam treballar al taller Explorem l'Art al FLIC Festival amb El Culturista, i va ser una gran experiència. 
Aquí us deixo una de les seves escultures, és la nostra preferida. 

 

"El verdadero artista no tiene estiloEl estilo solo es un elemento decorativo exterior. El verdadero artista como servidor de su materia, la trasciende con absoluta libertad. "

Karel Appel -

 

Que estigueu el millor possible i ho passeu bé!