*Activitat curta-mitja durada, totes les edats.

16. ART CINÈTIC (2)  - SPIN ART

Si heu visitat, l'anterior proposta, ART CINÈTIC (1)... ja haureu llegit que, aquests dies de confinament, mirem d'estar en Acció i mantenir-nos en moviment, i que això s'ha notat d'alguna manera en algunes de les activitats que hem fet, i sense buscar-ho hem acabat jugant amb l'Art Cinètic, una activitat ens ha portat a l'altra. 

Yayoi kusama, confinamiento, confinament, covid-19

Amb les Baldufes, vam descobrir i entendre que era la força centrípeta i això ens va fer preguntar, què era llavors i com funcionava la força Centrífuga? Totes dues forces van unides, només que la força centrifuga, és la inèrcia d'un cos material en moviment, que supera a la força centrípeta i aquest material s'allunya de l'eix central, sortint disparat cap a fora. Aquest material en el nostre cas, és la pintura, i la tècnica que aquí us proposo es diu Spin Art (Art giratori).

SPIN ART

L'Spin Art, és una tècnica senzilla i divertida, que funciona a partir d'una base giratòria, posant pintura sobre un paper o cartolina. Pot ser utilitzada per totes les edats, i és força "addictiva", enganxa moltíssim!! Aneu amb cura, que quan comences ja no pots parar... avisades esteu!

MATERIALS:

  • Necessitem un escorredor mecànic d'enciam. (o us podeu fer un mecanisme giratori)
  • Cartolina blanca o de color. Tapes de llibretes, cartó... (el què tingueu a casa)
  • Tisores i llapis
  • Pintura acrílica, tempera, colorant alimentari, pintura feta amb espècies... (el què tingueu a casa)

COM HO FEM:

  • Tallem la cartolina, en forma de rodona, del diàmetre de dins l'escorredor. O la podem posar també rectangular a mida dina5. (Més a baix entendreu perquè ho hem fet rodó)
  • Col·loquem la cartolina dins de l'escorredor.
  • Diluïm un mica la pintura en gots de plàstic perquè no sigui massa densa, però tampoc massa aiguada, així ajudarem que els colors ens quedin el més intensos possible.
  • Posem unes gotes de pintura sobre el paper, tirant directament del got. Tapem l'escorredor i el fem rodar en un mateix sentit.
  • Podem anar fent girs per cada color i modificar el sentit.
  • Podem posar tots els color d'una vegada i fer els girs.

SPIN ART

ART CINÈTIC 2

 

L'art cinètic és un art abstracte i contemporani que crea pintures, objectes escultòrics, instal·lacions... en moviment, sigui real o aparentment real. L'art cinètic permet generar il·lusions òptiques en moviment.

 

SI US ANIMEU:

 

Us proposo buscar informació al buscador per ampliar la vostra activitat, per exemple podeu consultar l'obra de Damien Hirst. 

 

És una obra cridanera i llaminera per experimentar i passar una estona divertida amb els més petits.

 

Beautiful c painting - 1996 - Damien Hirts

I recordeu... aprofiteu per ampliar l'estona parlant i explorant que volen dir i com funcionen les Forces Centrípetes i Centrífugues. Feu una mica de física divertida i creativa!

 

Que estigueu el millor possible i ho passeu bé!