*Activitat curta-mitja durada, a partir de 6 anys. Motricitat fina. 

15. ART CINÈTIC (1)  - FEM BALDUFES

Aquests dies mirem d'estar en Acció i mantenir-nos en Moviment el màxim possible, oi? Això també s'ha notat en algunes de les activitats que hem fet, i ens han portat a treballar l'Art Cinètic, i sense voler-ho experimentar i amb les Forces Centrípetes i Centrífugues.

Yayoi kusama, confinamiento, confinament, covid-19

COM FER-HO I MATERIALS:

  • Creeu una Baldufa o varies, amb Hama, poden ser rodones o quadrades.
  • Un cop planxada la Hama i encara una mica calenta, claveu un pal de broqueta al mig amb cura de no doblegar  i deixeu refredar.
  • Busqueu la posició i alçada del pal perquè no us basculi, ni perdi equilibri, talleu la part que us sobri.
  • Si no us queda prou agafat el pal, poseu un tros de cel·lo o plastilina per la part de sota arran de la baldufa.
Yayoi kusama, confinamiento, confinament, covid-19

Aquestes baldufes funcionen per la força centrípeta. La Força Centrípeta fa referència a una força d'acció, que gira sobre un eix central i la seva trajectòria de moviment sempre va cap al centre. No us perdeu la proposta ART CINÈTIC (2).

ART CINÈTIC:

L'art cinètic és un art abstracte i contemporani que crea pintures, objectes escultòrics, instal·lacions... en moviment, sigui real o aparentment real. L'art cinètic permet generar il·lusions òptiques en moviment.

 

SI US ANIMEU:

 

Us animo a buscar informació al buscador per ampliar la vostra activitat, per exemple podeu consultar l'obra de Alexander Calder, Jesús Soto, Matilde PérezYaacov Agam o Marcel Duchamp

 

Duchamp és un important teòric de l'art avantguardista del segle XX, va aconseguir identificar que quan un objecte està en moviment pot aconseguir-se que es vegi de manera diferent com per exemple la seva obra Rotative Plaque Verre.

Amb els més grans, però amb els petits també funciona molt bé, podeu ampliar l'estona parlant i explorant que volen dir i com funcionen les Forces Centrípetes i Centrífugues. Buscar i veure'n alguns exemples, feu una mica de física divertida i també podeu buscar les recomanacions dels artistes d'Art Cinètic que us deixo aquí a dalt! :)

 

Feu l'experiment i a veure què passa... no us ho vull anticipar!