10. EXPERIMENT - UNA IL·LUSIÓ

*Activitat de curta durada, totes les edats (amb acompanyament).

Podem reutilitzar el resultat per altres activitats.

Que a les persones ens mou la il·lusió... Doncs és un pensament que fa anys que vinc tenint i que he treballat molt en la meva obra Hey! Inner Child. Aquesta frase de Ernesto Sabato m'agrada molt "En la vida, la ilusión, la imaginación, el deseola esperanza cuentan más".

 

L'Arc de Sant Martí és una il·lusió òptica, màgica, intangible, però real per a nosaltres, perquè el podem veure i gaudir, és un fenomen que a mi m'al·lucina molt.

 

Aquests dies de confinament, malgrat que no ens faci gràcia estar així, i que la realitat que veiem no ens agradi, mirem de moure'ns amb il·lusió, i pensar que tot això aviat passarà i tornarem a ser allà fora, movent-nos, avançant i creixent... perquè per créixer cal fer-ho amb una bona dosi d'il·lusió... i aquí... els més petits... encara creixen ... Nosaltres, els grans, també!

Hem fet un experiment. Volíem veure si podíem fer aparèixer l'Arc de Sant Martí a casa nostra sense pintar-lo en un paper, volíem provar si el podíem veure en moviment i fer córrer els colors d'un got a un altre, tot posant paper de cuina en remull amb aigua de color. No us direm massa què ha passat, així ho podreu experimentar per vosaltres mateixes...

COM HO FEM i MATERIALS:

Hem fet servir gots de plàstic (podeu fer-ho amb gots de iogurts també, però taller el paper per la meitat). Hem omplert els gots amb aigua fins a la meitat i una mica més i posat unes gotes d'anilina de colors Iris a cada got. Si no teniu anilines, ho podeu fer diluint una mica de pintura o fins i tot colorant alimentari (fent barreja de colors).

  • Dobleguem el paper de cuina en tiretes i el posem a dins de cada got, fent un arc d'un got a un altre. 
  • Deixem que el paper vagi absorbint l'aigua amb color i els colors vagin passant d'un got a l'altre, durant una estona. Una vegada el paper estigui totalment xopat i amb color, traieu del got amb cura, no es trenqui, no escorreu ni l'estrenyeu el paper, poseu-lo pla sobre un plàstic o bossa d'escombraries i deixeu assecar durant un dia.
  • Un cop secs podrem desdoblegar els papers i veureu que ha passat.
  • Guardeu-los, que després aquests papers tenyits els podrem fer sevir per altres activitats (*pròximament).

Aquest és resultat del paper tenyit amb el nostre Arc de Sant Martí. Encara sense desdoblegar. Aviat us compartirem una activitat que farem amb aquests papers de colors. Guardeu-los!!

Fins aviat famílies!! Seguim...